HEMSIDA

BILDER

ARTER

FOTOGRAFEN

KONTAKT

LÄNKAR

Honung

Café

kryddgrovan.se[ Fotografen ] 

 

Om fotografen

Jag heter Christer och har av och till ägnat mig åt amatörfotografi som ett komplement till mitt naturintresse. Min första systemkamera varit en rysk Zenith som jag fotade mycket med. Jag hade den bl a på fjällvandring i Sarek 1964. Sedan har jag haft en Canon FTb, Canon F1 och en Canon AE1 som jag fotograferade mycket med en tid fram till mitten av 80-talet. Sedan tog jag en paus och för några år sedan köpte jag en Canon EOS 300D som jag nu har uppgraderat till en Canon EOS 400D. Därmed var intresset för foto återuppväckt. Avsikten med mitt naturfotograferande är främst att visa andra på naturens skönhet och harmoni och disharmoni men också att försöka visa det unika och speciella i naturen som kanske inte alla har sett eller lagt märke till.

Om "Kryddgrovan"

Den virtuella skogen, "Kryddgrovan", är ett sätt för mig att nå ut med mina fotografier till den som är intresserad av natur och foto eller kanske bara råkar hamna här och förhoppningsvis fångas av det vackra i några av bilderna. En annan viktig orsak är att jag vill bidra till att öka intresset för natur och naturfoto och därigenom bidra till ett ökat engagemang i naturfrågor hos andra. Jag hoppas också att genom detta kunna skapa kontakter med andra naturfotointresserade i Umeå. På sikt kommer bilderna att ordnas lite mer systematiskt än dom är ordnade nu.


Min kamerautrustning

Jag fotograferar för närvarande med en Canon EOS 400D och har följande objektiv; Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6, Canon EF 100-400 mm f/4.5-5.6L IS USM, Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro och Sigma EX 180 mm 1:3.5 APO Macro DG. När jag får möjlighet kommer jag att utöka med ytterligare några objektiv och eventuellt också en ny kamera. Jag kommer också under hösten att skriva enklare recensioner för dom olika delarna i min kamerautrustning.

 

 

© kryddgrovan.se

mail: herbigradus@kryddgrovan.se